Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

KOI Restaurant Bar: Συνύπαρξη ασιατικής fusion κουζίνας και μεσογειακής φινέτσας με θέα τη θάλασσα του Πρωταρά

Το ξενοδοχείο Capo Bay φέρνει μία νέα γαστρονομική πρόταση παντρεύοντας μεσογειακές γεύσεις με ασιατικά αρώματα στο δημοφιλές εστιατόριό του

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2024

Το Koi Restaurant Bar, αποτελεί μέρος του εμβληματικού ξενοδοχείου του Πρωταρά Capo Bay το οποίο βρίσκεται μπροστά σε μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά πρόκειται για την παραλία που κάθε χρόνο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης.

ASR_8344 Capo Bay - Koi Restaurant & Bar.jpg

Ο λόγος, για την μαγευτική παραλία του Fig Tree Bay, με την χρυσή αμμουδιά και τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Μερικά μόλις βήματα από την μαγευτική παραλία, θα συναντήσεις ένα από τα πιο επιτυχημένα ασιατικά εστιατόρια του νησιού, το Koi Restaurant Bar. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό σημείο, με όλα τα στοιχεία που το περιβάλλουν να συνθέτουν ένα απόλυτα ατμοσφαιρικό χώρο. Από τη μία η θέα στο απέραντο γαλάζιο, η χρυσή αμμουδιά και το νησάκι του Fig Tree Bay, ο ήχος της θάλασσας και από την άλλη η εξωτική βλάστηση και οι λιμνούλες από τις οποίες περιβάλλεται το Koi. Αν θα βρεθείς στην παραλία, πρέπει να ξέρεις πως τo εστιατόριο είναι προσβάσιμο για όλους τόσο από τον παραλιακό πεζόδρομο όσο και από το ξενοδοχείο.

ASR_0929 Capo Bay - Koi Restaurant & Bar.jpg

Μέσα στις λίμνες που το περιβάλλουν θα δεις να παιχνιδίζουν λογής-λογής πολύχρωμα και εντυπωσιακά μεγάλα ψάρια. Πρόκειται για τα αιωνόβια koi fish, με καταγωγή από την Ιαπωνία τα οποία έδωσαν το όνομά τους στο εστιατόριο.

ASR_0756 Capo Bay - Koi Restaurant & Bar Lifestyle Deck.jpg

Το εστιατόριο

Το Koi Restaurant Bar είναι ένα all day εστιατόριο που λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί και φτάνει μέχρι και τα μεσάνυχτα. Ένας χώρος ατμοσφαιρικός όπου μπορείς να πας με χαλαρή διάθεση, προσφέρεται για όλες τις ηλικίες ενώ κάποιες βραδιές θα απολαύσεις και ζωντανή μουσική ή κάποιον Dj. Σημείωσε πως κάθε Σάββατο (19:00-22:30) βρίσκεται στα decks ο dj Άκης Φαρμακαλλίδης και κάθε Κυριακή (13:00-17:00) ο DJ Mario.

IMG_5569.jpg

Το μενού

Φέτος, το Koi Restaurant Bar έχει διαφοροποιήσει τόσο το μενού όσο και την φιλοσοφία του, παντρεύοντας γεύσεις και κουζίνες σε αρμονικούς συνδυασμούς. Το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου είναι ένα συναπάντημα της ασιατικής γαστρονομίας με την μεσογειακή αισθητική και γεύση. Η κουζίνα του φέτος ακροβατεί μεταξύ της αυθεντίας των παραδοσιακών ασιατικών συνταγών όπως η πάπια Πεκίνου, τα ιαπωνικά sushi, τα διάφορα dumplings αλλά και άφθονων δημιουργικών πιάτων όπως η δροσερή παντζαροσαλάτα με χαλούμι, το beef tartar αλλά και το seafood ceviche. Στόχος της νέας σύνθεσης του μενού είναι πιάτα που κινούνται μεταξύ Ασίας και Μεσογείου, με έμφαση όμως στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Nikkei κουζίνα και με αναφορές στην Ιβηρική χερσόνησο.

IMG_5465.jpg

Πιάτα to share

Το Κoi όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα πρώτης ποιότητας υλικά, τα φρέσκα ψαρικά, τα εκλεκτής κοπής κρεατικά και τις σπιτικές σάλτσες που φτιάχνονται στην κουζίνα του. Το αναβαθμισμένο Koi, προωθεί φέτος το sharing για μια ολιστική, γαστρονομική εμπειρία, εξού και έχουν δημιουργηθεί και αρκετά παρεΐστικα platters, αλλά και την a la carte εστίαση για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το ορεκτικό, το κυρίως πιάτο και το επιδόρπιό τους. Ταυτόχρονα, όμως, το KOI αφουγκράζεται τις νέες διατροφικές τάσεις και δίνει έμφαση σε vegetarian και vegan πιάτα.

IMG_5604.jpg

Ενδεικτικά μπορείς να απολαύσεις μία σειρά από εξαιρετικά πιάτα όπως την ποικιλία από sashimi & nigiri, uramaki spicy tuna roll, uramaki dragon roll, torched Alaska roll, green valley roll, seafood ceviche, beef tartar, beetroot salad with halloumi, dim sum με πάπια, αρνί, γαρίδες και λαχανικά, την αυθεντική πάπια Πεκίνου, καλαμάρι σχάρας με χούμους, κροκέτες μπακαλιάρου, γαρίδες κανταΐφι, πέντε διαφορετικές επιλογές από noodles, μαύρο μπακαλιάρο με μίσο και γλασαρισμένη μελιντζάνα, black Angus strip loin steak με πατάτες bravas, tiger prawns με almond flakes.

IMG_5409.jpg

Απαραίτητος, όμως, σταθμός στο μενού του Koi είναι και τα χειροποίητα γλυκά (plated desserts) τα οποία φτιάχνονται φρέσκα καθημερινά με τα καλύτερα υλικά. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε lemongrass pavlova with pineapple, almond cake with mastiha ice cream και ginger cheesecake.

IMG_5662.jpg

Για ποτό

Τα cocktails του Koi βρίσκονται ψηλά στη λίστα επιλογών του κάθε επισκέπτη, αποτελώντας από μόνα τους προορισμό. Είναι διαθέσιμα 40 σχεδόν διαφορετικά cocktail (τα πλείστα είναι signature). Τα περισσότερα δε από αυτά έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζονται με το μενού του bar restaurant. Παράλληλα, η φετινή λίστα κρασιών έχει αναβαθμιστεί πολύ με κρασιά από τον Παλαιό και Νέο Κόσμο και έχει δομηθεί από ειδήμονες στον χώρο του κρασιού, για να παντρεύεται με τη ευρύτερη φιλοσοφία του γαστρονομικού μενού.

Το ανανεωμένο Koi φέρνει μία νέα γαστρονομική πρόταση με αγαπημένες και αρμονικές γεύσεις που θα αγαπήσει ο επισκέπτης. Ένας χώρος που προσφέρεται για όλες τις ώρες τις ημέρες, με πιάτα και επιλογές φαγητού για όλα τα γούστα. Εδώ μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, νόστιμα σούσι με την παρέα σου αγναντεύοντας τη θάλασσα τα μεσημέρια, είτε να βγεις ρομαντικό ραντεβού για βραδυνό δείπνο με το ταίρι σου. Ένας χώρος μοντέρνος, θαλασσινός, με νεανική ατμόσφαιρα και vibe που θα σε κάνει να περάσεις όμορφα όλες τις ώρες τις ημέρες.

* Η διεύθυνση διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιεί αλλαγές στη λειτουργία των εστιατορίων χωρίς προειδοποίηση.

Capo Bay Hotel, Ιάσωνος 2, 5296 Πρωταράς. Για κρατήσεις: τηλ. 23831101. Δ-Κ 10.00-00.00 (Γεύμα: 13:00- 17:00 / Δείπνο: 19:00- 22:00)
Instagram: @koiloungebar
Instagram: @capobay
Facebook: https://www.facebook.com/CapoBayHotel
Μενού: ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close